sâmbătă, 8 mai 2010

322. Mesaj ( 3 )



Mesaj ( 3 )



Aripa şi sfârşitul în acelaşi tablou

ca forme complementare urcând

până la semn urcă mirarea

unor celule de rezervă

nici aerul nu mai pătrunde în templu

numai clipa - axă de simetrie

pentru imperceptibile tentaţii

în somnul transfuziilor.


12 mai 1981

de Grigore Rotaru Delacamboru




5 comentarii:

  1. Axa de simetrie tine de relativ(stanga-dreapta),clipa deasemenea(trecut-viitor).In interiorul nostru este parasimpaticul care poate fi pus in legatura cu Inconstientul Universal printr-o meditatie autentica nu din cele contra cost oferite de puzderia de guru de pe piata. Absolutul este dincolo de dimensiuni,e starea de Spirit Pur,se obtine prin a doua nastere(Realizarea Sinelui).Fie sa o aveti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alergarea spre interior către punctul ce se autoinclude la nesfârşit ( întotdeauna mai mic, niciodată zero ) ar fi calea de limpezire prin concentrare; gestul simetric este al apariţiei, al dezvoltării, al expansiunii. Dar cum ne este destul de greu să imaginăm ceva în D4 , tot atât de greu să acceptăm că cele două vecinătăţi ( totuşi) nu-şi modifică stările ( densitate stabilă – dincolo de materie ) : ceea ce este în formare ( + … se naşte din anterior) sau ( – … prin autodualitate concentrează).
    Absolutul este starea de a fi pretutindeni; de aici echilibrul prin cumpănă.
    Celor cu meciul de tarabă , care pun în mişcare bucăti de materie spre a tulbura starea ce a fost dată ( cea de extaz este când nu mai ştii dacă mai exişti !) – bine le ziceţi – nici o atenţie.
    Cred că am înţeles o parte din < mesaj >.
    Vă doresc o zi bună !

    RăspundețiȘtergere
  3. Extaz nu este totuna cu transa.In cea din urma nu ai control asupra ta,altcineva te conduce(Doamne fereste de un fals guru!).In extaz(acelasi cu Realizarea Sinelui)esti perfect lucid si ai cotrol total asupra ta desi intreaga Creatie pare sa nu mai fie,doar Spiritul Pur exista(acel"Eu sunt cel ce sunt").Fie sa aveti aceasta experienta!

    RăspundețiȘtergere
  4. In starea de extaz nu mai consumi energie, in starea de transa consumul de energie se face pe maxim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Exact.Consumatorul de energie este Ego-ul(cu tot ce tine de el:trup,minte,etc.).Spiritul este Energia insasi.Descoperiti-L prin identificare cu El!

    RăspundețiȘtergere