vineri, 6 februarie 2009

5. Lecţia


În figura ce se află mai la vale există trei platouri ( pentagoane regulate – de exemplu) – plăci rigide şi coplanare. Partea din plan neacoperită de pentagoane este triunghiul ABC şi prin extinderea la nesfârşit a pentagoanelor în unghiurile BAI , FAI şi CAF , atunci putem vorbi despre unghiul BAC ( generalizarea unei situaţii finite; considerăm fixe punctele notate iniţial ).









Dacă eliminăm distanţa BC apare o a treia dimensiune, cele trei platouri ( finite sau infinite ) se vor afla în plane diferite, apare unghiul spaţial, construim corpuri; trecerea din D2 în D3 ni se pare logică , o înţelegem sau ni se pare că o înţelegem ( nu s-a stabilit încă dacă percepem fenomenul cu simţurile sau cu ochiul minţii). Deci putem trece într-un spaţiu cu o dimensiune în plus dacă eliminăm o anumită distanţă: este vorba de eficienţă şi nu de rapiditate – după cum se credea;eliminarea distanţei se dovedeşte a fi cu mult mai eficientă decât oricare viteză posibilă.

În momentul în care B = C complexul finit dat devine parte a unui corp

( aici , ca exemplu – dodecaedru regulat); suprafeţele unghiulare infinite şi coplanare , prin egalitatea B = C creează un unghi spaţial.

Observaţii: 1) semidreptele AI şi AF funcţionează ca articulaţii“;

2) când punctele B şi C se suprapun ( segmentele AB şi AC coincid ) distanţa GE , de exemplu, în D3 devine egală cu lungimea laturii unui pentagon.

A fost fotografiată celula de apă în starea solidă ( fulgul de nea ) prin ceea ce oferă ca proiecţie în D2; s-au deschis zări către lumi fantastice , nesfârşite în diversitatea lor şi guvernate de legile hexagonului regulat.









3) se creează la nesfârşit după acelaşi plan – de fiecare dată rezultatul este altul.

4) pentru modelul ales a fost posibil a fi descoperite patru feluri de reţea Net ( de romburi serafimi: raportul diagonalelor produce numărul phi).

Oricare ar fi modelul ales apar astfel de reţele şi brăduţul. Apropierea mai bună de valoarea numărului phi produce indiciul că apa din care provine respectiva celulă are vitalitate ( foarte puţin alterată ).

5) Un alt fel de relaţie: când romburile apar cu mare claritate ( ca în model) , atunci brăduţul este doar sugerat şi invers: când brăduţul se apropie de forma în unghi cu elemente simetrice ( aşezate piramidal ), atunci rombul trebuie căutat“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu